Eroii copilariei

Ca aproape orice baiat, visam cand eram mic numai lupte, razboi, spadasini, parasutisti, aviatori.

Pentru mine, unul din eroii copilariei era locotenetul Edgar Thomé din cartea (autobiografica) “Misiune speciala”.
Am citit de mai multe ori cartea identificandu-ma adeseori cu personajul, un asalcian crescut in mijlocul naturii. Ma vedeam, de atatea ori, luptand cu indarjire, evadand din lagar, evadand din Franta ocupata, facand munca de spion, sarind cu parasuta, luptand in spatele frontului.
Ma identificam cu eroul cartii, incercam sa il imit in comportament (cred ca de asta nu am pus in gura alcool pana prin anul 2 de facultate).

Am recitit recent cartea. Am reusit cu ocazia asta sa imi demolez unul din miturile copilariei. Experienta de viata si joburile au reusit sa ma faca sa vad cu un alt ochi tipologia umana. Ei bine, eroul copilariei mele face parte din acea categorie de oameni pe care nu o suport. Parsivi, urmarindu-si cu insistenta interesul propriu, genul de om pe care daca il dai afara pe usa, ai ocazia sa il vezi revenind pe geam.

Am pierdut un prieten (unul imaginar, bineinteles), dar am resimtit durerea asa cum am resimtit-o de cate ori am inteles ca unul din prietenii (fizici) nu se dovedea omul pe care il credeam.

Articole asemănătoare:


Lasati un mesaj