Era roboţeilor

Este era roboţeilor, a celor programaţi să muncească pentru a se impune în faţa altora. Nu-i loc de romantisme, nu-i loc de hoinăreală, nu-i loc de vise.

Ideea societăţii de astăzi este greşită. Omul, prin natura sa, este făcut să trăiască liber, iar munca, în forma modernă, nu este decât un soi de sclavie – sclavia banilor, a jobului, a ratelor. “Conduc cei vizionari”… da! dar nu înseamnă că au dreptate atât timp cât viziunile nu înseamnă altceva decât robotizarea vieţilor altora. Nu mai este timp şi loc de citit o carte, de o discuţie amicală la un foc de tabără, de o plimbare prin natură, mai rău – nu mai este timp pentru familie. Visele sunt sunt înlocuite cu fascinaţia pentru absurdul kitch monden vândut de televiziune şi reviste, iar imaginaţia este atrofiată de consumatorism.

A fi sau a nu fi (de acord cu această filozofie)? Strivit de necesitatea performanţei, a muncii zi lumină, a banilor, boemul nu se mai regăseşte în ziua de astăzi, dar în această lume a prea concretului, eu prefer să rămân un visător. Boemul refuză să moară, trăieşte prin visele mele.


Un raspuns la “Era roboţeilor”

 • MADCAT Spune:

  :)))))))))
  Era masinilor, era vitezei, era calculatoarelor, era neganditorilor.

  DO or DIE!

  Nu mai trai viata, inchina-ti-o unui patron! Vinde-te sistemului care gandeste pentru tine…

  Oamenii care au vise, au idei! Ideile nu sunt bune. De aia trebuie ca emotiile si sentimentele care te fac sa te simti bine sa fie eradicate!

  Trebe sa iti pastrezi identitatea, sa gandesti pentru tine, prin tine. Nu trebuie lasati altii sa ne bage in aceeasi troaca cu ei. Daca lor le place sa se sclade in propriile dejectii.. treaba lor! Noi cei care gandim pentru noi, trebe sa constientizam ceva: “ei” nu pot trai fara “NOI”! O sa traim mai bine, cand majoritatea vom realiza treaba asta… normal, e nevoie si de robotei… robots are good! :)

Lasati un mesaj