Asociatia Montana Carpati: Doi la suta pentru munte

Februarie 2011: Acest articol are un an vechime, dar lucrurile exprimate în el sunt încă valabile. Doar lista de acţiuni s-a lungit considerabil, ceea ce nu e deloc rău. ;)

Asociaţia Montană Carpaţi (click pentru detalii) are nevoie de fonduri pentru a continua proiectele demarate anul trecut şi pentru a începe altele noi.

Încă din primele luni de la înfiinţare, au fost desfăşurate, cu sprijinul membrilor Asociaţiei şi ai site-ului Carpaţi.org, o serie de activităţi în folosul muntelui şi al iubitorilor acestuia.

În iunie 2008, la scurt timp după înfiinţare, Asociaţia Montană Carpaţi a sprijinit Clubul Ecotur în realizarea unei acţiuni de curăţare a Pietrei Craiului. Detaliile despre aceasta initiativă se regasesc aici.

În perioada mai – iulie 2008, au fost sesizate în mai multe rânduri instituţiile abilitate şi presa în ceea ce priveşte neregularităţile din Rezervaţia Naturală “Pădurea Bejan”. Detaliile despre aceasta initiativă se regasesc aici. Ne propunem să continuăm şi anul acesta cu astfel de acţiuni, considerând că nu vom avea o stare de normalitate decât în condiţiile unor reacţii fireşti ale autorităţilor.

În septembrie a fost concretizată prima dintre propunerile enunţate la Adunarea Generală ce a avut loc în Leaota. Membri ai Asociaţiei Montane şi ai site-ului Carpaţi.org au participat la o acţiune de remarcare de trasee şi reamenajare a unor podeţe în masivul Iezer-Păpuşa. Detaliile despre aceasta initiativă se regasesc aici.

Reparaţiile efectuate în octombrie la Refugiul Toma Boerescu (Călţun) (click pentru detalii) au reprezentat concretizarea unei alte propuneri făcute în Leaota. Alte detalii găsiţi aici.

Viitorul stă în mâinile lor, ale copiilor. Aşa că, în prima zi a lui noiembrie, a avut loc, cu sprijinul Serviciului Public Salvamont Zărneşti si al Asociaţiei Socio-Culturale şi de Educaţie Populară “Arc En Ciel”, o acţiune de Educaţie montană pentru elevi în masivul Piatra Craiului (click pentru detalii)

Cum unii dintre prietenii noştri au inima prea mare pentru a sta prea mult acasă, anul nu s-a încheiat înainte de a se fi îndeplinit şi ultimul dintre proiectele propuse în Leaota: Reparaţii la refugiul Diana din masivul Piatra Craiului (click pentru detalii)

Ne dorim să continuăm aceste proiecte şi să desfăşurăm cât mai multe acţiuni, în cât mai multe locuri din Carpaţi. Pentru aceasta este nevoie de sprijinul dumneavoastră. Una din modalităţile cele mai facile de susţinere a acestor proiecte este direcţionarea către Asociaţie a 2% din impozitul anual.

Sistemul “2%” permite contribuabililor, persoane fizice, să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizaţie neguvernamentală.

Nu costă nimic. Totul se rezumă la completarea unui simplu formular. Mai multe informatii despre “2%” găsiţi la această adresă web:

http://www.doilasuta.ro/doilasuta/Home/Home.html

Vom reveni săptămânile următoare cu informaţii complete şi cu formularele necesare.

Vă mulţumim!

“Doi la sută pentru munte: formularul 200, formularul 230 şi informaţii suplimentare” on Carpaţi.org (click)

Articole asemănătoare:


Lasati un mesaj