10 lei pentru 50 de ani

De ce 10 lei? Intrând, mai degrabă întâmplător, în micul anticariat din zona Patria, privirea mi-a fost atrasă de o carte cu supracoperţi jerpelite. Patru flori de colţ în focus şi, uşor bluraţi, doi băieţandrii ce se odihnesc undeva prin munţi şi până la a cumpăra cartea nu a mai fost decât un pas extrem de mic.

padureadevise.ro

De ce 50 de ani? Pentru că albumul foto “Peisaje din Romînia: Carpaţii” (“versiunea romînească”) a apărut în 1963. Tinerii din imaginea de mai sus, se căţărau prin pereţii Caraimanului acum 50 de ani, iar băieţii de pe coperta albumului sunt acum aproape de vârsta pensionării.

Una peste alta, am achiziţionat o carte rară, cu fotografii alb negru de o calitate tehnică ce ar face să roşească de invidie pe mulţi posesori de “digitale” şi cu un cuvânt înainte ce aparţine poetului Tudor Arghezi. Dacă fotografia aleasă pentru acest articol nu v-a convins, mai reveniţi prin Pădure, în cine ştie ce ocazie, or să mai urmeze şi altele. Dar, cel mai bine, căutaţi bine de tot în anticariate o carte, pentru a cărei copertă, Gheorghe Vulupaş a imortalizat, cu mulţi ani în urmă, patru (+una) flori de colţ, doi băieţi şi un munte.

Articole asemănătoare:


2 raspunsuri la “10 lei pentru 50 de ani”

  • Bogdan Spune:

    Tu iara nu ai somn? Asa-i ca e frumos Anticariatul de la Patria si asa-i ca e de treaba nenea ce are grija de el? Ce ai mai vazut interesant pe acolo?

Lasati un mesaj