Să înveţi să fii fericit dintr-o carte…

Mă uitam zilele trecute la nişte cărţi. Frumoase, colorate, absurde. “Cartea fericirii”, “Cum să alegem fericirea”, “Fericirea autentică. Ghid practic de psihologie pozitivă”.

Oare trebuie să înveţi cum să fii fericit? Nu mai este suficient să miroşi o floare, să citeşti o carte, să vezi un film bun, să vorbeşti cu un prieten drag, nu mai este suficient să visezi? Atât de storşi de iniţiativă şi depersonalizaţi am ajuns încât ca să avem nevoie de o fericire ca la carte?

Fericirea e doar un v-aţi ascunsea cu viaţa şi nu se învaţă, se dobândeşte visând, departe de tastatură şi mouse, departe de lecţiile de fericire servite la pungă de către nişte guru ai pseudopsihologiei.

Poate că le-am judecat superficial, poate că doar analizau fericirea filozofic dar mie mi-a plăcut fericirea simplă şi mi-e dor să privesc soarele dispărând dincolo de Tâmpa în serile fierbinţi de vară sau să muşc dintr-un măr copt cules din vârfului pomului – fără să-mi mai bat capul să-l mai spăl, să colind pădurile în căutarea fragilor, să cad în zăpada pufoasă, să mă plimb aiurea sub clar de lună în aşteptarea dimineţii, să visez o lume paralelă în timp ce citesc o carte bună, mi-e dor să fiu copil.

Articole asemănătoare:


3 raspunsuri la “Să înveţi să fii fericit dintr-o carte…”

  • aeduard Spune:

    imi place cum si ce scrii, si ma simt onorat, ca sunt intre lincurile tale de pe blog, cu toate ca nici nu scriu in limba romana pe blog, poate o sa schimb acest obiecei :)

  • CipiCernat Spune:

    Ma bucur ca iti place.

    Tu vorbesti, in general, pe blogul tau cea mai universala limba: cea a imaginii si ceea ce spui prin ea este mult prea frumos!

  • mihaela diaconescu Spune:

    Si fericirea vine din iubire, cu ea, abia cu ea te definitivezi…fericirea vine din a da celuilat din jumatatea ta, fara a fi egosit,de a-i acorda timpul tau, energia ta, de a creste prin alti si prin ce lasi in urma….cred ca asta conteaza mult, la sf, in anii toamnei, cu asta vom ramane :)

Lasati un mesaj