Nebuni ai marilor speranţe…

“Când eram mică eram foarte impresionată de oamenii care merg pe munte şi credeam că sunt cei mai deosebiţi oameni… şi, poate, erau pe vremuri. Realitatea actuală, însă, e cam tristă”

Sunt lucruri care se spun cu juma’ de gură în lumea asta mică. Nu le auzi spuse în public dar se şoptesc pe la colţuri, le mai citeşti pe ici pe colo, le mai vezi, le mai auzi de la oamenii ce le-au trăit.

De fapt, oamenii care merg pe munte n-au fost niciodată altfel decât oameni mici sau, mai rar, Oameni. Unii, în micimea lor, au încercat atunci, aşa cum încercăm şi noi acum, să fie mari iar alţii în măreţia lor au preferat să rămână mici. Orgolii mari de oameni mici au existat întotdeauna şi întotdeauna au fost mai mari ca vârfurile pe care le-am atins.

Acum, s-a schimbat doar scena, alţii sunt actorii, textul şi contextul sunt diferite. Dar comedia este aceeaşi, în ciuda aparenţelor. Şi dacă scena e mai mare şi actori suntem mai mulţi, sunetul e mai puternic şi mai violent, pentru că este singurul mod de a ne impune pe care îl cunoaştem şi asta într-o lumea a cărei valori sunt de prea mult timp pervertite.

Vezi tu, există acea tradiţie frumoasă a puţinilor Oameni, cu a căror aureolă încercăm, fals şi pe nedrept, să ne acoperim şi noi, dar modelul lor de viaţă a fost şi va rămâne intangibil nouă, sufletelor mici.

Dar noi visăm, nebuni ai marilor speranţe… este, poate, singurul pas frumos spre lumea Oamenilor mari.


2 raspunsuri la “Nebuni ai marilor speranţe…”

  • sid Spune:

    @titlu – Daca nebunie inseamna sa reusesc unde altii nu au reusit atunci vreau si eu un strop de nebunie.

    @text – Oamenii se schimba, la fel si noi, insa Intotdeauna exista un prieten(oameni), trebuie doar sa te uiti unde il/ii gasesti/sa il/ii cauti!.

  • Kya Spune:

    Stii ca eu nu rezist sa nu scriu si eu vreo doua cuvinte… :))

    Realitatea nu este nici trista nici vesela, este urmatoarea: si atunci si acum au fost oameni si oameni. Si pe munte si oriunde ne-am duce sau orice am vrea sa facem.

    De noi depinde cum reusim sa ne ferim de unii si sa invatam de la altii :)

Lasati un mesaj