Feb 19 2010

Regrete

Mă priveşte din spatele parbrizului în timp ce sprâncenele-i s-au încruntat a reproş. Pentru o secundă, privirile noastre se întâlnesc şi trebuie să-mi pun pavăză pentru a mă apăra de scânteile-i muştruluitoare.

Îmi cer scuze, domniţă, de v-am supărat. De săptămâna viitoare urc şi eu la volan. Promit să fiu galant şi să vă acord prioritate de dreapta, dacă îmi promiteţi că nu mai circulaţi cu maşina… pe trotuar.


Dec 29 2007

Masina galbena

Alt vis vechi…

Nu mi-am permis niciodata masina. Sunt un risipitor? Nu stiu sa castig bani? Nu stiu sa ii pastrez? Ramane un mister, dar nu imi permit o masina. Asa cum nu reusesc sa imi incropesc nici un echipament de munte decent.

Dar asta nu ma impiedica sa visez.

Copil mic fiind vroiam sa detin o masina albastra. Probabil Dacie pentru ca altceva nu prea circula. Apoi am vrut Volswagen Golf negru. Apoi Mercedes rosu (nu va ganditi prea departe) – o “Cobra” rosie.

Mai nou imi doresc un Seat Leon. Neaparat galben. De ce? Nu stiu… Reminiscenta poate a momentului in care am aflat ca Ferrari are ca si culoare traditionala galbenul Modenei.

Visul meu este real. Este parcat in fiecare zi in fata blocului de birouri unde lucrez. Pentru cineva el este realitate. Pentru mine un vis.

Am visat intodeauna ca sunt la volan.
Eram inca un copil cand am vazut intr-o revista nemteasca (adusa de niste sasi veniti sa isi viziteze rudele ramase in Romania), o masinuta de jucarie, genul de masinuta pe care o vedem astazi in parcuri. Eram deja mare pentru ea dar asta nu m-a impiedicat sa mi-o doresc. Era prima oara cand m-am visat sofer.

Adolescent mi-am dorit un … autobuz! Sau un camion. Apoi a venit in viata mea Mercedesul rosu. O Cobra superba pe care o conducea unul din prietenii mei. Inca mi-o mai doresc!

Masina reprezinta pentru mine un vis care devine cosmar. Faptul ca nu reusesc sa transform visul in realitate este dezamagitor pentru mine. De ani de zile ma amagesc cu gandul ca in anul ce va sa vie, voi conduce o micuta bestie pe roti.
Lipsa ei devine cu atat mai chinuitoare cu cat in ziua de astazi masina a incetat sa mai fie un lux (mai putin in viziunea guvernantilor), dovada soselele din ce in ce mai aglomerate.

De ce galbena? Poate pentru ca este culoarea invidiei..