Apr 11 2011

Lumea de luni…

Soare, vânt, ninsoare, drumuri,… iarăşi luni… iarăşi departe… iarăşi visând…


Mar 13 2009

Drumul spre mine însumi

Drumul meu nu a fost şi nu va fi niciodată plat, pentru că eu nu ştiu să merg pe cărări line. Eu simt nevoia de a sări în prăpastie atunci când mi-e prea bine şi, de-acolo, să iau de la capăt munca şi chinul de a ieşi la soarele ce mângâie poienile cele frumoase. Eu simt nevoia să-mi construiesc obstacole ce-mi barează drumul, numai şi numai pentru că simt nevoia să le depăşesc. Eu simt nevoia de a mă întrista numai pentru a putea să mă bucur mai târziu, să mă revolt în favoarea unor cauze pierdute, doar pentru a lua aerul unui Don Quijote rătăcit în lume. Eu simt nevoia de a face o inutilă echilibristică într-un picior pe creste înguste, numai pentru a-mi dovedi că se poate.

Dar mă doare. Mă doare când, sărind, te iau şi pe tine cu mine. Mă doare când pun obstacole şi în faţa ta. Mă doare când, luptând, îţi arunc priviri rătăcite. Şi, mai ales, mă doare că nu îţi preţuiesc iubirea în fiecare secundă, uitând din când în când să zâmbesc.


Feb 25 2009

Fără mască

De ce nu sunt pe munte? De ce nu merg pe munte mai mult? De ce nu ştiu să schiez mai bine? De ce nu ajung mai sus? De ce nu am o Coca Cola în faţă? De ce nu am mai mulţi bani? De ce nu am o maşină? De ce nu am o căsuţă pe un deal? De ce trebuie să muncesc? De ce trebuie să stau atâtea ore la birou? De ce nu dorm mai mult? De ce nu sunt mai frumos? De ce nu sunt mai înalt? De ce nu am inspiraţie? De ce nu sunt mai deştept? De ce nu ştiu să programez? De ce nu sunt mai organizat? De ce mi-e aşa lene? De ce nu ştiu să zbor? De ce sunt atât de timid uneori? De ce nu ştiu să cânt? De ce nu beau mai des o cană de vin fiert cu prietenii? De ce nu ştiu mai bine franceză? De ce trebuie să vorbesc în franceză? De ce trebuie să scriu documentaţie? De ce nu pot să meargă toate lucrurile bine? De ce nu citesc mai mult? De ce nu călătoresc mai mult? De ce nu am mai mers de-atâta timp cu bicicleta? De ce mi-e atât de foame? De ce nu mai sunt copil? De ce scriu pe blog? De ce am o pădure de vise? De ce nu mi se îndeplinesc visele mai des? De ce mă chinuie atâtea întrebări? De ce nu găsesc răspunsuri?

De ce trebuie să-mi fie dor de tine? De ce nu eşti aici? De ce nu sunt lângă tine? De ce nu pot să te sărut în clipa asta?


Feb 24 2008

În căutarea lui Forrester

Un film…

Un film despre carti si scriitori, un film despre prietenia dintre un adolescent (Rob Brown) si un om aflat la apusul vietii (Sean Connery), un film despre aspiratii, despre talent.

Desi nu mi-a lipsit niciodata imaginatia, nu am reusit niciodata sa scriu… nu la nivelul la care as fi vrut, insasi acest articol nascandu-se greu, cuvintele neridicandu-se in nici-un moment la nivelul sentimentelor. Poate intr-o zi voi reusi..

Intr-o viata dominata de computer, iata ca unul din putinele filme care reusesc sa le urmaresc de la inceput pana la sfarsit, imi readuce in memorie faptul ca, cu multi ani in urma, talentul spre matematica m-a pacalit ca as fi potrivit unei cariere realiste, desi structural, sunt un umanist.