Mar 25 2009

Martie cu frişcă

Auuuuu!

Aşa au zis ochii mei, dis de dimineaţă, atunci când au dat cu ochii de frişca, pardon, zăpada de afară. A nins (iarăşi!), aşa cum deja ne-a obişnuit ciudata lună martie.

Aşa că, în loc să fredonez versurile lui Şt. O. Iosif: “Înfloresc grădinile, / Ceru-i ca oglinda, / Prin livezi albinele / Şi-au pornit colinda”, eu am trecut la “So this is Christmas”. E drept ca şi Bala, cu ale sale “porcării” ( :D ) are o vină însemnată în treaba asta.

Oricum, se zvoneşte că primăvara aşteaptă să vină sfărşitul săptămânii. N-apăi să vedem, eu încă mai sper la un schi de tură… poate va fi cu schiurile în spate. :D Ar fi cireaşa de pe frişcă!


Dec 29 2007

Grinch

Cand eram mic traiam bucuria Craciunului ca orice copil. Mos Gerila? Mos Craciun? Pentru mine veneau amandoi si ii intampinam cu aceeasi bucurie.

Intre timp Grinch mi-a furat Craciunul.

De ceva timp nu mai intampin Craciunul cu bucurie. Nu mai am chef nici de brad si nici de cadouri. Anul asta mi-am inchis telefonul.

Cine este Grinch pentru mine? Sunt chiar eu. Am pierdut bunul obicei de a merge la biserica. Poate chiar si credinta. Iar Craciunul oamenilor a devenit mult prea comercial pentru gustul meu. Nu inteleg aceasta furie a cumparaturilor, nu inteleg nici cozile imense din supermarketuri si de la vanghelioane.

Visez adesea la un Craciun intr-un catun de munte izolat, unde colindul sa vina in seara de Ajun si nu din noiembrie, sa miroasa a cozonac si a porcarii (carnati, slana, racituri).