May 11 2015

Normalitate

Duminică de mai, un magazin mic, într-un sat la fel de mic, undeva în România.

Cumpăr marfă de 3 lei si cinzeci de bani, dau 4 lei si vânzătoarea, senină, încheie definitiv tranzacţia băgând banii în sertar.

Am plecat, renunţând la a mai protesta, zâmbind relativ la uluirea mea: a fi surprins de anormalitate este un semn bun şi a meritat cei 50 de bani. Înseamnă că, măcar pe alocuri, măcar în zonele urbane, normalul a început să înlocuiască anormalul ca şi regulă de funcţionare de zi cu zi şi asta lasă loc măcar speranţei că ieşirea mult aşteptată din tunel există.


Mar 15 2010

Coincidenţă…

… sau nu, am dat peste imaginea asta exact în perioada în care s-au împlinesc 4 ani de când lucrez la [[… CENZURAT …]]

padureadevise.ro

Un singur regret, legat de această imagine: Nu am realizat-o eu, evident că a fost altcineva care mi-a luat-o şi de data asta înainte.


Jan 26 2009

Între două clickuri…

Urmatoarele zile ar trebui interzise: luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi… ziua în care rămâi fără bani!

Din partea mea, toate celelalte zile pot să rămână.


Nov 29 2008

Dacă prostia ar durea probabil că…

… probabil că de undeva de la mine din cameră ar răsuna zilnic o porţie de urlete şi probabil că nu ar mai exista o bună porţie din postările de pe această pagină.

Contextul? Niciunul care să aibă, aparent, legătură cu subiectul, am umblat un pic prin Braşov – uriaşul şantier braşovean, un pic prin magazinele de munte – pline ochi de parcă ar fi avut reduceri de sezon (şi sigur nu se întâmpla asta) şi am ajuns acasă mai îndârjit ca niciodată. Marfă – puţină, destul de urâtă şi nu de o calitate extraordinară (cel puţin ghetele tehnice la care m-am uitat, mie nu mi-au plăcut) şi, mai ales, scumpă rău (trecem peste asta, sunt dispus să fac un sacrificiu).

Concluzia, musai că sunt prost… pentru că oricum eram singurul căruia părea să îi pese şi de preţuri. Nuuuu… nu vă gândiţi superficial! Musai că sunt prost din moment ce, de atâţia ani, nu găsesc răspunsul la întrebarea: Cum naiba se câştigă banii?!?