Apr 27 2010

Pădurea n-a murit…

Pădurea n-a murit, Pădurea doarme în şoapte de sălcii mişcate de vânt la margini de ape. Pădurea n-a murit, doar eu nu mai am timp s-o ascult şi s-o văd… pe moment.


Apr 14 2010

Un fel de epilog, grăit în vorbe goale, al unei poveşti ce nu a avut loc niciodată

În momentul în care apare cineva, rupe un chibrit şi totuşi este aplaudat, e timpul potrivit să îţi dai seama că te-ai luat mult prea în serios o viaţă-ntreagă.


Apr 6 2010

Ţara…

Într-o zi am să îmi construiesc o ţară… Nu te mira, o ţară numai a mea.

O ţară cu ape multe şi cu creste-nzăpezite, cu mere veşnic roşii şi cu trandafiri, o ţară în care o să am grădină şi alba mea căsuţă croită pe măsură… Şi-n a mea ţară o să plouă vara numai pentru a mă bucura de stropii ce vor sări prin bălţi, iar toamna-mi va fi blândă şi plină de mirosul de struguri pârguiţi… Şi-o să mă atingă iarna, cu fulgii-i maaaaaari, împărăteşti, iar frigu-mi va fi prieten şi-mi va ciupi urechea doar pentru a auzi zăpada cum scârţâie sub tălpi.

Şi o sa vină primăvara, acolo-n a mea ţară… o să vină într-o joi. Cu tril de paseri multe, acolo în zăvoiul pe-a cărui salcii zvelte vor râde mâţişori. Şi flori nenumărate vor umple-a mea grădină si panta cea mai lină a muntelui meu drag. Iar numai o albină mă va chema-n-cea joie să văd cum Baba Iarna aruncă a ei cojoace, fugind spre alt meleag.

Şi-n a mea ţară vântul sufla-va doar alene, pentru a-mblânzi căldura toridului Cuptor sau pentru a mişca perdeaua de ceaţă matinală ce va piti privirii al munţilor alb vârf. Iar iarna, când va bate, va pluti spre mine miros de turtă dulce şi căldură de la soba în care o să ardă lemn uscat de brad.

Da. O să-mi construiesc o ţară şi nu te mira, străine, căci eu nu sunt altul decât copilul ce am fost, copil ce-avea aievea, numai a lui ţară, acolo-n fundul curţii, cocoţată-ntr-un molid.


Apr 3 2010

Amărăciune

padureadevise.ro

“Aţi promis încă de anul trecut că, de data asta, o să mă lasaţi să aduc eu cadourile. Şi voi? Ce-aţi făcut? L-aţi chemat din nou pe iepuraş!”

Fie ca Sfintele Paşti să vă aducă lumină în suflet!

PS: În rolul principal al glumei, Jacques – un motan necooperant.


Apr 1 2010

Creasta nordică a Craiului

padureadevise.ro

În fapt, fotografia cuprinde o parte din creasta nordică. Lipseşte partea dinspre vârful Turnu, nu era vizibilă din locul în care am realizat fotografia, şi cuprinde, în “compensaţie”, o partea din Creasta sudică. Fotografia este realizată pe partea estică a masivului, de pe muntele Toancheş.

Înscrisurile de pe imagine reprezintă o tentativă de identificare a vârfurilor (existând riscul unor eventuale greşeli). Ca şi surse bibliografice, am folosit harta lui Andrei Beleaua (editura Bel Alpin) şi ghidul Piatra Craiului (Emilian Cristea).

Click pe imagine pentru a vedea varianta completă a fotografiei.