Sep 22 2008

Soldier of fortune

… E timpul amintirilor. Timpul măsoară implacabil şi neiertător anii, lunile, zilele, orele, minutele şi secundele. Aproape au trecut, în zbor, zece ani din tinereţea mea….

I have often told you stories
About the way
I lived the life of a drifter
Waiting for the day
When I’d take your hand
And sing you songs
Then maybe you would say
Come lay with me love me
And I would surely stay

But I feel I’m growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune

Many times I’ve been a traveller
I looked for something new
In days of old
When nights were cold
I wandered without you
But those days I thougt my eyes
Had seen you standing near
Though blindness is confusing
It shows that you’re not here

Now I feel I’m growing older
And the songs that I have sung
Echo in the distance
Like the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune
I can hear the sound
Of a windmill goin’ ’round
I guess I’ll always be
A soldier of fortune


Sep 16 2008

And I say: Romania… !(is my country)…

… În timp ce unul din puţinele troleibuze rămase prin Braşov mă aducea spre casă, ploaia şi discuţia telefonică cu Cristina, m-au trimis în visare despre ture faine prin Bucegii atât de dragi, la întâlnirile Carpaţi.org, la prietenii atât de dragi pe care mi i-a adus destinul prin intermediul siteului. Şi mă mai bucuram de faptul că sunt atât de aproape de munte, că pot să plec atât de des acolo sus, mă gândeam la Bogdan care a plecat în concediu tocmai acum când vremea s-a stricat. Şi totul s-a prăbuşit într-o secundă, aşa cum s-a stricat, în aceeaşi secundă şi toată logica din spatele sistemului meu de valori.

Am coborât prin ploaia torenţială şi m-am adăpostit cu sub streaşina refugiului de la autobuzul de Săcele, care oferea un vag adăpost împotriva stropilor şi nici un adăpost în faţa indignării care creştea în mine. Băieţii din spatele meu, muncitori la una din firmele care fac curat în Braşov discutau despre salariile lor. Dragi profesori debutanţi, la muncă nu la întins mâna spre tablă spre a scrie cu creta. Salariile dumneavoastră, rezultate din ani de tocit coatele şi mintea prin şcolile cele mari, reprezintă jumătate din salariul acestor muncitori.

Trăim în ţara în care un gunoier are salariul egal cu al unui profesor din sistemul preuniversitar cu gradul I, prin urmare… I say: Romania is (not) my country!


Sep 14 2008

Phoenix

Da… funcţionează! Cu probleme, deocamdată, până mâine cel puţin, nu toate funcţionalităţile site-ului sunt active, cu multe date lipsă, dar a revenit precum Pasărea Phoenix.

Mie mi-a lipsit, ca şi multora din cei care au ajuns în această săptămână pe blogul meu.

Bine te-am regăsit: http://www.carpati.org

Mai multe amănunte despre problemele întâmpinate în De actualitate


Sep 12 2008

Amintiri cu praf de studenţie…

În fiecare an, odată cu apropierea lunii octombrie, se reactivează amintirile cele mai dragi din anii studenţiei, mintea readuce urcările în gaşcă veselă spre Cetatea universitară, reapar plimbările lungi prin centrul vechi al Braşovului între două cursuri, orele lungi din veselul cămin 5, Berarul de altă dat îşi sună spuma în pahare, apare din neant Sighişoara medievală cu liniştea de dinaintea festivalului şi dezordinea veselă din timpul acestuia, revin veseli colegii de altă dat, reapar nopţile de scris referate cu o pizza şi o Cola pe masă.

“Unde s-au dus, unde au apus” acele timpuri? Mi-e dor să colind, cum făceam la 20 de ani, străduţele cele mai ascunse ale centrului Braşovului, să urc spre Scheiul liniştit, să fac turul anticariatelor în căutarea unei culegeri pe care să dau puţini-mi bani, mi-e dor de anii aceia lipsiţi de întrebări existenţiale, în care singura grijă era să încercăm să înţelegem cât mai mult din cursurile pe care între timp le-am uitat cu desăvârşire.

Ar fi frumos ca acum, la 30 de ani, să iau la pas locurile studenţiei mele, cu un aparat foto în mână. Aş învia, poate, ceva din anii şi oamenii care mi-au luminat o parte foarte frumoasă a vieţii.


Sep 11 2008

Pădurea de vise

Micul meu proiect, Pădurea de vise, a căpătat un pic de maturitate. Şi pentru că merita ceva mai mult, a primit un domeniu, urmând ca în măsura timpului/disponibilităţilor la efort să se dezvolte şi cu o parte de site clasic.

Deci: Pădurea se mută, în curând, la o nouă adresă: padureadevise.ro

PS: Domnii de la blogspot au amabilitatea necesară să facă redirecţionările necesare, deci accesarea noului domeniu nu va pune probleme.